Tampa VW


 
HomePortalFAQRegisterLog in
Just updated the members map please add yourself to it .. No need to put your home address just your city and Zip code. Please use the Key color.
Locate it in the Introduce Yourself area



If your not Logged In your not able to see EVERYTHING so LOGIN what r u waiting for Smile
Top posters
K1
 
Hellafast
 
MadMike
 
U B BUGN
 
the-jerm
 
baja69
 
muddobber
 
Stuka
 
panther
 
Chris P.
 
Latest topics
» My 69 Convertible Beetle
1/20/2015, 9:15 pm by engineerlt

» >> Post your mind <<
5/26/2014, 5:01 pm by kidr32

» Rusty floor pans
4/29/2014, 10:46 pm by DonnaSC

» Subaru swap
9/9/2013, 12:25 am by Nullifier

» Bye to a friend
6/2/2013, 2:00 pm by Stuka

» Mays Hot VW's
4/24/2013, 9:04 pm by allisontech

» Now that it's running great, I've got to change something!
3/4/2013, 7:24 am by allisontech

» Roxy's Restoration
2/16/2013, 9:26 am by allisontech

» Valve adjustment and Timming video's (Vintage VW Training Film)
1/20/2013, 8:55 pm by rosie007

» How did club members do at this years Pasco Bug jam?
1/2/2013, 7:24 pm by allisontech

April 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
CalendarCalendar
Like this topic? Show it by clicking the Like Button.
Facebook
Tampa Vw Net

Create Your Badge
SocialTwist Tell-a-Friend
Loading

Share | 
 

 [solved]bug will not start

Go down 
AuthorMessage
Chris P.
2387cc
2387cc
avatar

Location : I.R.B. Fl.

PostSubject: [solved]bug will not start   7/4/2011, 12:46 am

My bug will not start, can any one help me? I had a loud scraping sound from the motor fan. I took it off and the dog house. I stripped it to a long block. When I put it all back it will not start. I put all the wires back as marked and it cranks but will not start. There is no spark from the coil.
If any one has any clue I would like to hear it
THANKS
Back to top Go down
herc1999
2265cc
2265cc
avatar

Location : Seminole, Fl

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/4/2011, 9:28 am

Do you have power going to the coil?
Back to top Go down
Dave
2265cc
2265cc
avatar

Location : Odessa

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/4/2011, 11:23 am

Make sure your power wire and points wire aren't swapped on the coil. The ONLY thing you should have on the (-) side of the coil is the points (green) or pertronix (black), and if you have a tach, a wire for that. Anything else and it will not run.
Back to top Go down
the-jerm
Crew Chief
Crew Chief
avatar

Location : Sorrysota physically, lost mentally

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/5/2011, 9:34 am

I made the mistake of swapping the coil + and the oil sensor wire before. It happens.
Back to top Go down
Chris P.
2387cc
2387cc
avatar

Location : I.R.B. Fl.

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/5/2011, 3:11 pm

herc1999 wrote:
Do you have power going to the coil?
Yes I have power on (+) side and (-) said also. I was told to check my elctronic dis. it may have blown out.
Back to top Go down
Dave
2265cc
2265cc
avatar

Location : Odessa

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/5/2011, 4:17 pm

You shouldn't have power on the (-) side.

Did you remove the distributor at all?
Back to top Go down
the-jerm
Crew Chief
Crew Chief
avatar

Location : Sorrysota physically, lost mentally

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/5/2011, 4:26 pm

Coil crapped out? Might you have another one to stick in its place to test?
Back to top Go down
Dave
2265cc
2265cc
avatar

Location : Odessa

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/5/2011, 4:28 pm

If it ran before pulling it apart I would lean towards an assembly error. Coincidences do occur but are pretty unlikely.
Back to top Go down
Chris P.
2387cc
2387cc
avatar

Location : I.R.B. Fl.

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/6/2011, 12:27 am

Thanks everyone for trying to help. The guys over in the Volky club helped me. Seems The-jerm was right. After 2hrs and changing the coil and dist. with his own, Wilmar said did you mark the 5 wires? and I said not realy only 2 go on this side so he switched the (+) and oil sender wires and it started.
Well Thanks again guys for your support.
Back to top Go down
Hellafast
Premium Member
Premium Member
avatar

Location : Horizontally opposed.

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/6/2011, 1:04 am

cheers
Back to top Go down
the-jerm
Crew Chief
Crew Chief
avatar

Location : Sorrysota physically, lost mentally

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/6/2011, 10:53 am

It happens. Glad you got it fixed.
Back to top Go down
K1
Admin
Admin
avatar

Location : in the back shed

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/8/2011, 9:30 pm

Moved from the BS File to the Electrical . Seemed like the right place for it.

____________________________________________________________________________________________________
Spa parts:[You must be registered and logged in to see this link.] and [You must be registered and logged in to see this link.]
How to post images [You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
3-Throat
Newbie / Rebuilding engine
Newbie / Rebuilding engine
avatar

Location : In the Kitchen

PostSubject: Re: [solved]bug will not start   7/9/2011, 11:08 pm

Still B.S., If you ask me. Razz
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: [solved]bug will not start   

Back to top Go down
 
[solved]bug will not start
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tampa VW :: VW Shop -Tech Help / Gearheads Wanted :: The Electrical Forum-
Jump to:  



Free phpbb forum | © phpBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Free forum
Hot Tub Parts | TampaVW FaceBook